AO:s scooter och cykelutställning under Svanesunds 3 dagars 2010

Visst är det roligt Att vara med
Svanesunds 3-dagars består av fyra etapper kring Svanesund på Orust och körs normalt i slutet av augusti eller början av september varje år. Tävlingen lockar ungefär 300 tävlande från hela norden varje år, varav många återkommer år från år och anses vara en av de bäst arrangerade i Sverige.

 Etapper
Etapperna består bergstempo som en prolog, GP och tempo under andra dagen samt ett avslutande linjelopp under den tredje och sista dagen.
Vi har varje år varit med som sponsor på någon etapp, och i år stod vi som huvudsponsor för Lördagens GP lopp.
När frågan kom upp hur vida vi skulle synas med någon flagga, skylt eller liknande föddes idén att ställa ut våra vintagecyklar och scootrar till allmänhetens beskådan. Vi fick en perfekt plats alldeles intill banan med prisutdelning och korvförsäljning praktiskt taget i vårt tält. Arrangemanget blev en smula större än vi från början tänkt oss  

Utställningen
Vi insåg rätt snart att skulle vi ställa ut 12 cyklar 2 skotrar, informationsskyltar, reklamskyltar och flaggor behövde vi nog samla det under någon form av tak. Därför blev vi också på att skaffa ett utställningstält.
Efter vissa förvecklingar kom tältet på 10 x 5 meter. Arrangemanget fungerade perfekt inte minst beroende på att vädret var bästa tänkbara hela lördagen. Vi åkte ut tidigt och arrangerade cyklar och scootrar, och en del av tältet upplät vi också till cykelklubben för att ha sin kaffe försäljning i. Hur mycket det hela gav i reklam för AO Möbler kan väl diskuteras men det var inte heller det viktigaste. Vi fick visa upp våra cyklar och scootrar och hade en rolig och intressant dag. Vackert väder mycket folk, roliga tävlingar, och många besökande i vårt tält som tittade och kommenterade utställningen var väl mödan.  

Tävlingen: AO Möblers GP-Lopp
Tävlingarna startade tidigt på morgonen då hela 11 klasser skulle köras. Banan  var var dragen genom centrala Svanesund och varvet mätte 1,1 km. Bana bestod mest av en uppförsbacke och en nedförsbacke, uppförsbacken gick till att börja med  på en ganska smal cykelbana, och det var här vi var placerade med perfekt överblick över tävlingarna. De två intressantaste klasserna var givetvis Damklassen med hemma åkaren starka Madelene Olsson och
Herrar elit med Stenungsundsbon Michael Olsson nu tävlande för Motala.
Så här beskriver Madelene själv loppet:
Etapp två var ett GP, 30 min plus två varv. Hade fortfarande känningar av backtempot i benen, försökte köra offensivt från början med mål om att jag eller Carro skulle komma loss. Efter x-antal försök kom jag iväg själv, höll ett varv tills klungan kom ikapp och Jennie Sternerhag kontrade, kände att det inte var rätt tillfälle att låta henne gå så jag gick ikapp henne och efter en stund anslöt även Malin Rydlund. Vår lilla utbrytning höll till mål men det fanns absolut inget att spurta med för min del så det blev en tredjeplats.”
Inte riktigt lika bra gick det för Michael som länge låg i täten men till slut hamnade på 8:e plats, vann gjorde Thomas Ahlstrand med klubbkompisen Lucas Persson på 2:a plats båda tävlande för Team Cykelcity.