Bianchi 1976
Mod 00.5.11
Specialissima Professionale

Italiensk professionell tävlingscykel.

Ram / Gaffel: Columbus
52 cm c/c

Skick: Renoverad

Styrlager: Campagnolo

Styrtapp: 3ttt / Bianchi

Styre: 3ttt Superleggera /
Gimondi 40 cm

Sadelstolpe: NR / Bianchi

sadel: 3ttt

Bromsar: Campagnolo SR

Fälgar: Mavic OR 10

Däck: Continental Giro

Nav: Record högfläns

Frihjul: Regina Extra oro
13,14,15,18,20,23

Bakväxel: SR. Pat 76. 1:a gen

Framväxel: SR

Växelspakar:Campagnolo,

Vevparti: SR / Bianchi

Vevlager: Record

Pedaler: Giepemme Dual sprint

Accesoarer:

Vikt: 9,59 kg
Vikt utan hjul 7,13 kg

Den som förde upp Bianchi till en sanslös popularitet var Fausto Coppi. ”Il Campionissimo” eller ”Il Airone”, som han kallades, åkte större delen av sin karriär för Bianchi-teamet. Han körde över 300 mil i ensamt majestät på sina totalt 58 solosegrar. Bland annat kan nämnas solosegern på etappen mellan Cuneo och Pinerolo på Giro d’Italia 1949 då han efter 192 kilometer i ensam ledning vann etappen med nästan tolv minuter. I och med det myntades ett känt uttryck vad gällde Coppi: ”l’uomo solo al commando” (en ensam man i täten)

På 1960- och 70-talet var det Felice Gimondis tur att marknadsföra märket, vilket han gjorde med elegans. Gimondi tillsammans med Moreno Argentin och Gianni Bugno ordnade tre VM-guld till åt Bianchi – 1973, 1986 respektive 1992. Även svenskarna Tommy Prim (två gånger tvåa på Giro d’Italia) och Alf Segersäll gjorde stora resultat med Bianchi.

Artiklar
Bianchi av Carlos Saldes
Bianchi Historien
Art_Bianchi_av_Carlos.htmlStall_Bianchis_hist.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1

Min Bianchi Specialissima -76
Ramen köptes på Ebay från Tyskland. Den var i ganska bra skick men hade en del lackskador och dekalerna var bortnötta. Jag har mycket god erfarenhet av Prestandardlacks omlackning av ramar och beslöt mig för att låta dem lacka om ramen för mig.
Dekaler fanns att köpa hos Cyclomondio. Campagnolo Super record tillsammans med 3ttt styrkombo och sadel, helt enligt produktbladet från mitten av 70-talet, fullbordade denna skönhet.

BIANCHI 1976