Bilden ovan visar halva Monarks racerprogram 1962, dvs ett år efter introduktionen av modellen med Nervexmuffar och Reynoldsrör. Tyvärr fanns ingen specifikation över utrustning, men 320 har tydligen Mafac bromsar till skillnad från de övriga med Weinmann och vevpartiet är Stronglight liksom på de enklare modellerna. Även Campagnolo förekom liksom hos Crescents 320 - Campagnolo Record bakväxel från 1963 och Nuovo Record från 67-68.

Denna cykel lär Gösta använt under sommar olympiaden 1968 i Mexico, om han använde den både i lagtempot och i det individuella loppet
återstår att försöka ta reda på. Självklart finns det inga garantier för att det var denna cykel Gösta använde, det har ju trots allt gått många år sedan dess, och det finns inget som definitivt bevisar att det var så. Men cykeln har varit i en släkting till Göstas ägo och han säger sig vara absolut säker på att det är Göstas OS-cykel. Det som eventuellt också kan styrka detta är att cykeln är i rätt storlek för Gösta, han använde en Cinelli sadel och Campagnolo frambromsen som är från 1968 och är ovanlig efter som de första generationen inte hade Campa loggo.
Referat från Mexico OS av Lars Gunnar Björklund.

Ram / Gaffel:

Serie nr 3808359

Skick: Original

Styrlager MCB i stål

Styrtapp: 3ttt Grand Prix

Styre: 3ttt

Sadelstolpe Campa, Record

sadel: Cinelli Unicantor

Bromsar fram: Campa Record MK1 1968 Omärkt.

Bromsar bak: Universal med långa armar.

Bromshandtag: Mafac

Fälgar:Fiemme targa rosso

Däck

Nav: Campagnolo Record högfläns

Frihjul

Kedja

Bakväxel: Campa Nuovo Record

Framväxel: Campa. record

Växelspakar: Campa

Vevparti: Campa Nuovo record

Vevlager:

Pedaler: Campa Record

övrigt:

Vikt

Monark 1968
Gösta ”Fåglum” Pettersson
Tävlingscykel från OS 68

Svensk tävlingscykel.