Moser 1989
Leader

Chateau D’ax

Italiensk professionell tävlingscykel.

Ram / Gaffel: Tillverkad av Oria GM 0.0 Mannesmann. Fillet brazing

Skick: Original

Styrlager: Dura Ace 7400

Styrtapp: ITM / moser

Styre: ITM / Italia-Pro

Sadelstolpe: Moser

sadel: Vetta / moser

Bromsar: Dura Ace 7400

Fälgar: Ambrosio Metamorphosis

Däck: Vittoria Corsa Evo CX

Nav: Dura Ace 7400

Kassett: Dura Ace 7400 8 sp.

Bakväxel: Dura Ace 7400

Framväxel: Dura Ace 7400

Växelspakar: Dura Ace 7400 STI

Vevparti: Dura Ace 7400

Vevlager: Dura Ace 7400

Pedaler: Shimano

Accesoarer:

Vikt komplett cykel: 10,28
Vikt utan hjul: 7,33

Chateau D’ax stallet har alltid varit lite speciellt för mig efter som C. D’ax är en Italiensk möbeltillverkare som jag har haft mycket att göra med. Jag har flera gånger varit på deras huvudkontor i Lentate utanför Milano och till och med fått hålla i bucklan från girot 1990 som Bugno vann. Det var därför naturligt att leta efter en cykel från den tiden. Att hitta en original Teamcykel är nog tyvärr omöjligt. Denna replika hittade jag i Italien som ram / gaffel med styrkombo och den speciella integrerade (quill) sadelstolpen. Ramen är byggd av Francesco Mosers företag. Francesco cyklade också själv i stallet under säsongerna 1987 /88.
Ramen är hopfogad utan traditionella muffar, istället har fillet-brazed metoden används, vilket i princip innebär att man smälter ihop rören med en bronslegering och sedan filar skarvarna helt jämna. Rören man använt är tillverkade av Oria som är en lite mindre känd Italiensk rörtillverkare
som startade i början av 80-talet. Stålets som använts kommer från tyska Mannesmann och har beteckningen GM 0,0. 
C. D’ax stallet var det första Italienska stallet att använde Shimano Dura Ace vilket var under säsongen 1988, detta var mycket kontroversiellt för ett Italienskt stall på en Italiensk cykel. Dura Ace användes också för första gången detta år vid vinst av en stor Tour seger  då Andy Hampsten vann Girot med sitt 7-eleven team. Men detta var då på en Amerikansk cykel, Huffy, och med ett amerikanskt stall.
På min cykel från 1989 har jag valt att använda Dura ace 7400 med 8 växlade STI handtag som provades flitigt detta år för att komma ut som standard året efter.

Chateau d’ax tröjan från -89

Bugno i ledartröjan från Girot

Bugno i lChateau d’ax tröjan