AO:s Vintage Tour de Tjörn 2012

3:e Gången gillt.
För tredje året i rad anordnade vi ett Tour de Tjörn i samband med Tjörnrundan. Även detta året var vädret med oss och det var i det närmaste perfekta förhållande. Som vanligt var vi ett stort och gott gäng som samlades för att att göra upp om den eftertraktade bucklan. Klart var redan från början att vi skulle få en ny vinnare efter som Jimmy, de två senaste årens vinnare, inte deltog. Glädjande var att Tomas, min bror, fått ordning på sina fötter och i år slapp puttra runt på Scooter utan kunde starta på en fin Bianchi Piaggio (Scooter sponsrad) från 1980. I år hade vi inte bara vintage cyklar utan även en vintage cyklist nämligen Lasse från LO Cykel o sport som hedrade oss med att delta på en Eddy Merckx Molteni från 1972

Så var det dags igen.
Som vanligt var de flesta av oss utrustade med våra gamla vintage tävlingscyklar. Jag ställde i år upp på en Colnago från 1982. Favorit i år var triathleten Stefan Pettersson som tränat och tävlat en hel del under året. Hans Crescent från 1969 bröt ihop förra året men fick nu en ny chans. LO - Lasse var ett oskrivet kort men att en gammal elitcyklist som han skulle vara farlig var också helt klart. Själv var jag också i bra form och hade goda förhoppningar att kunna hänga med om allt bara fungerade. Stefan kom bra iväg och tog ledningen ut ur skärhamn. Själv lyckades jag jobba mig upp efter en dålig start och passerade Lasse på vägen fram till Stefan. Sedan låg jag och Stefan till sammans till mål där han drog det längsta stråt och vann årets upplaga.
På kvällen var det fest i ladan med mycket folk och hög stämning. Viktor och the Vintage orchestra gjorde även i år en bejublad spelning.

En ny Sean Kelly i stall Skil Reydal

Tre Amigos och en Alan

Alan själv och en Gios